Support Autism in Greece

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ & ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

Posted on: Αύγουστος 3, 2011

Αγαπητοί, 

Οι καιροί που διανύουμε ως χώρα είναι πολύ δύσκολοι. 

Δεν υπάρχουν όμως πιο αδύναμοι από τα παιδιά και τα άτομα με αναπηρίες.

Δεν υπάρχει χειρότερη μορφή διαφθοράς και καταπάτησης των δικαωμάτων τους από την περιθωριοποίησή τους σε κάθε στάδιο της ανάπτυξής τους, τόσο στην ένταξη στο εκπαιδευτικό περιβάλον όσο και τη μετέπειτα κοινωνική αποδοχή και περίθαλψή τους. 

Τα παιδιά με αναπηρία ανήκουν στα πιο ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα, για αυτό το λόγο 8 σύλλογοι υποστήριξης των δικαιωμάτων των παιδιών και ενηλίκων στο Αυτιστικό Φάσμα και των περίπουν 100.000 οικογενειών τους στην Ελλάδα, έχουμε καταγράψει τις ζωτικές ανάγκες τους στην εκπαίδευση και κοινωνική περίθαλψη και ζητάμε την ενεργή συμμετοχή όλων σας. 

Συνυπογράψτε το παρόν ψήφισμα !!!!!

                        ΨΗΦΙΣΜΑ – ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

       ΑΠ: Κ1073/24-2-2011 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ & Κ35/4-1-2011 ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

                    Όχι στην εξόντωση των παιδιών με αναπηρίες του Αυτιστικού Φάσματος, προς όφελος της διαφθοράς.

       Οι Δημοκρατικές κοινωνίες, δεν ποδοπατούν τα ανάπηρα παιδάκια του Αυτιστικού Φάσματος για να τρέφουν  τη διαφθορά.

            -Αντίθετα, παίρνουν από τη διαφθορά για να ενισχύσουν τα παιδιά με αναπηρίες και τα ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα.

Επεξήγηση συντμήσεων: ΑΦ= Αυτιστικό φάσμα – ΠΣ= Παράλληλη Στήριξη – με.α = Με αναπηρία. ΕΑ= Ειδική Αγωγή.

* Κε Πρωθυπουργέ: Πριν από δύο χρόνια περίπου, 4.500 γονείς και ειδικοί, καταγγείλαμε επώνυμα και ενυπόγραφα σε ψήφισμά μας (ΑΠ 6824/26-8-08-Γραφείο υπουργού Παιδείας), ότι: τα παιδιά του Αυτιστικού Φάσματος (Α.Φ) και οι γονείς τους στη χώρα μας, «αντί για αποδέκτες κοινωνικής μέριμνας, αντιμετωπίζονται ως αντικείμενα εκμετάλλευσης, χρηματισμών και εκβιασμών» από την κρατική διαφθορά, και ότι τα φαινόμενα αυτά ευδοκιμούν, επειδή η ίδια «η Πολιτεία δίνει πρώτη το μήνυμα της αποδοχής και υπόθαλψής τους» …    

~ Πρόσφατα, στον αντίποδα αυτής της Ελληνικής πραγματικότητας, διαβάσαμε στα ΜΜΕ για τα «θαύματα» των παιδιών του Α.Φ στην Ευρώπη, τα οποία εντυπωσιάζουν ως στελέχη υψηλής τεχνικής κατάρτισης, επειδή ακριβώς εκπαιδεύτηκαν  και απασχολούνται σε κατάλληλες δομές. Και ως υψηλόμισθοι εργαζόμενοι πλέον, συνεισφέρουν με τη φορολόγησή τους στις δομές του κοινωνικού κράτους, χρηματοδοτώντας την παιδεία, την υγεία, τις συντάξεις, την περίθαλψη των ομοιοπαθών τους… Αντίθετα, στη χώρα μας, τη στιγμή  που όλη η Ευρώπη προάγει την ένταξη των παιδιών και ενισχύει τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες λόγω της οικονομικής κρίσης, οι υπουργοί και τα στελέχη του Ελληνικού κράτους εφευρίσκουν και νομοθετούν νέους τρόπους αποκλεισμών, προκειμένου να  ΚΛΕΨΟΥΝ από τα ανάπηρα παιδιά του Αυτιστικού Φάσματος, για να «χαρτζιλικώσουν» τη διαφθορά και να χρηματοδοτήσουν την εξαγορά ψηφοφόρων….

   * Α) Στον τομέα της εκπαίδευσης, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο θεσμός της Παράλληλης Στήριξης, με την οποία (υπό την πίεση των διεθνών συμβάσεων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του ψηφίσματος μας – των 4.500 γονιών και ειδικών) στον νέο νόμο Ειδικής Αγωγής (ΕΑ) 3699/2008, το κράτος προσπάθησε να καλύψει και το κύριο πρόβλημα της έλλειψης Εξειδικευμένων Σχολείων Αυτισμού, το οποίο μετά από τόσες δεκαετίες εξακολουθεί να συντηρείται. (η ΠΣ είναι η πιο φθηνή λύση, αφού κοστίζει μόνο  ένα μισθό, ενώ ένα εξειδικευμένο σχολείο πολλά εκατομμύρια!!!). -Με τις νέες αποφάσεις ΥΠΕΠΘ, αυτή η ήδη ισχνή και «κουτσουρεμένη» παροχή της ΠΣ, αντί να ενισχυθεί,  «ψαλιδίζεται» και άλλο, αποκλείοντας ακόμα περισσότερα παιδιά των οποίων η ζωή ασυλοποιείται και καταστρέφεται προς όφελος της διαφθοράς.

* 1)Η εγκύκλιος Αλεβίζου: Όπως αναλύουμε στο σχετικό υπόμνημα των συλλόγων μας προς την υπουργό Παιδείας που θέτουμε στη διάθεσή σας, (ΑΠ 6702 & 12020 / Γραφείο υπουργού Παιδείας):  Ενώ με τον νέο νόμο Ειδ. Αγωγής 3699 /08 θεσμοθετήθηκαν ορισμένα Δικαιώματα στην ΠΣ, αμέσως μετά από λίγο, το ΥΠΕΠΘ έσπευσε να τα καταργήσει με υπόγειες διοικητικές πράξεις, όπως η αισχρή εγκύκλιος Αλεβίζου (62022/Γ6/01-06-2010), η οποία καταργεί το μεγαλύτερο μέρος αυτών των Δικαιωμάτων,  με πλήθος από απαγορευτικές διατάξεις και εμπόδια. Επί πλέον, πρόσθεσε και άλλους τρεις μήνες γραφειοκρατικής καθυστέρησης, ώστε ακόμα και οι εγκεκριμένες ΠΣ, στη μεγάλη πλειοψηφία τους να μην φτάνουν ποτέ στα παιδιά, και να μένουν στα χαρτιά.  – Αξίζει να τονίσουμε ότι οι διατάξεις αυτής της «νέας» εγκυκλίου, ΔΕΝ είναι κάτι νέο: Τις είχαν απορρίψει ΟΛΟΙ οι βουλευτές του κόμματός σας (τότε, ως αντιπολίτευση), κατά την ψήφιση του νόμου ΕΑ το 2008, μαζί με ΟΛΟΥΣ τους άλλους βουλευτές ΟΛΩΝ των κομμάτων, ως αντιπαιδαγωγικές και παραβιάζουσες τα εκπαιδευτικά Δικαιώματα των παιδιών!!!…    – Εδώ, οφείλουμε να επισημάνουμε και το σοβαρότατο  Πολιτειακό πρόβλημα, κατά το οποίο ένας απλός διευθυντής, υποθάλπεται να ακυρώνει τους Δημοκρατικούς θεσμούς και το Σύνταγμα, καταργώντας με μία εγκύκλιο, τον νόμο που ψήφισε ολόκληρο το κοινοβούλιο!!!… Τέτοια φαινόμενα, εγκαινιάζουν την υποβάθμιση και τον ευτελισμό του Δημοκρατικού πολιτεύματος  από «δημόσιους λειτουργούς» (που έχουν ορκιστεί να την… υπερασπίζονται !) κατά τα πρότυπα τριτοκοσμικών  καθεστώτων…

* 2)Οι «επιμορφώσεις της διαφθοράς»: Με τη νέα νομοθετική ρύθμιση της κ. Διαμαντοπούλου (ν. 3879/2010 / 26/9 α,β) η οποία ψηφίστηκε «στα μουλωχτά» και ερήμην των συλλόγων μας, συντελέστηκε μία νέα αθλιότητα: Όπως καταγγείλαμε με το σχετικό υπόμνημά μας (ΑΠ 9641 & 12021/ Γραφείο υπουργού Παιδείας), οι Ειδικοί  επιστήμονες που υπηρετούσαν μέχρι τώρα στην ΠΣ,  απομακρύνθηκαν από τα σχολεία: Και παρ’ όλο που υπάρχει  ένα πλήθος άλλων επιστημόνων σχετικών με το αντικείμενο, αντικαταστάθηκαν από απλούς δασκάλους, οι οποίοι – ούτε λίγο, ούτε πολύ – «βαπτίσθηκαν»! (ήδη) ως  «ειδικοί»,  με… επιφοίτηση!!!  Δηλαδή, με μία επιμόρφωση  λίγων ημερών που πρόκειται να(!) γίνει – και στην οποία θα αποκτήσουν Πανεπιστημιακές σπουδές  4 – 6 χρόνων (!!!)…  Αυτή η ανάθεση σε άσχετους με το αντικείμενο, κάνει την ΠΣ εικονική  και την αποτυχία εξασφαλισμένη, αφού στην πραγματικότητα η ΠΣ  έχει ήδη καταργηθεί και έχει μετατραπεί πλέον σε απλή φύλαξη, με θύματα τα παιδιά για τα οποία οι συνέπειες είναι καταστροφικές. Πρόκειται για καρικατούρα, αντίστοιχη π.χ με μία εικονική έρευνα στην καρδιοχειρουργική, για την οποία προσλαμβάνονται … οδοντίατροι, με μία «επιμόρφωση» των…5 ημερών!!!  -Για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν, υπάρχουν πραγματικές σπουδές ειδικής αγωγής, ενώ για ειδίκευση στην ΠΣ παιδιών του ΑΦ, υπάρχει εκ μέρους των συλλόγων μας πρόταση σοβαρής εκπαίδευσης 1.200 ωρών.  Τις σπουδές αυτές, το ΥΠΕΠΘ υποχρεούται να τους παράσχει δωρεάν και μέχρι τότε,  στην ΠΣ να προσλαμβάνει πραγματικούς ειδικούς, από το πλήθος των επιστημόνων που υπάρχουν και είναι σχετικοί με το αντικείμενο. 

  ~ Η άμεση σκοπιμότητα αυτών των «επιμορφώσεων του ποδαριού», είναι το να «φαγωθούν» από την εκπαιδευτική διαφθορά (και από «ημέτερους» «επιμορφωτές», προμηθευτές  κλπ), τα χρήματα που χορηγεί η ΕΕ για τα παιδιά με αναπηρίες, καθώς και η εξαγορά «ειδικών»… ψηφοφόρων,  στους οποίους μαζί με το διορισμό, διανέμονται και (επικίνδυνα) πιστοποιητικά πλαστών «προσόντων». Μαζί με αυτά, εξυπηρετούνται και οι συνηθισμένες συντεχνιακές σκοπιμότητες,  αλλά και η συγκάλυψη των φαινομένων κακοποίησης και αποκλεισμών των παιδιών (με τον εξοβελισμό των πραγματικών ειδικών που ήταν το ανεξάρτητο και αντικειμενικό «τρίτο μάτι» στο Σχολείο).  Κυριώτερος στόχος του νέου «θεσμού»,είναι η μεθοδευμένη  αποτυχία του θεσμού της ΠΣ, προκειμένου  να καταργηθεί  ως Δικαίωμα, χαρακτηριζόμενη σαν «περιττή σπατάλη», μέσω της ανάθεσής της σε υπαλλήλους εντελώς άσχετους με το αντικείμενο, χωρίς φυσικά να ευθύνονται οι ίδιοι: Αντίθετα, αποτελούν το δεύτερο θύμα, αφού (ανεξαρτήτως καλών προθέσεων) υπό τον φόβο της ανεργίας, εκβιάζονται να αναλάβουν τον υποτιμητικό ρόλο «ειδικού κομπογιαννίτη», προκειμένου να φαγωθεί από «κολλητούς», κοινοτικό χρήμα  σε άχρηστες  «επιμορφώσεις» – και με πλήρη αδιαφάνεια: Το Υπουργείο Παιδείας, αρνήθηκε να μας γνωστοποιήσει τα (υποτίθεται δημόσια και διαφανή) στοιχεία που ζητήσαμε επίσημα μέσω των συλλόγων μας  για το πού πηγαίνουν τα χρήματα αυτών των «επιμορφώσεων», όπως αρνήθηκε και τη διοργάνωση ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ και αξιόπιστης  εκπαίδευσης που προτάθηκε από τους συλλόγους μας (με συγκριτικά απειροελάχιστα  έξοδα), προκειμένου να συντηρήσει τις ψευδο-«επιμορφώσεις» της εκπαιδευτικής διαφθοράς, στην οποία τελικά καταλήγουν τα χρήματα των ανάπηρων παιδιών. Και είναι θλιβερό κατάντημα, το ότι η  κλοπή αυτή των χρημάτων από ανάπηρα παιδάκια και η κατάργηση της ΠΣ, παρουσιάστηκε ως… παροχή(!!!) και… επιτυχία!!!…  Η ΠΣ, για τα παιδιά του ΑΦ ΔΕΝ είναι θεσμός απλής εκπαιδευτικής ενίσχυσης ή βελτίωσης. Είναι αναγκαία συνθήκη τήρησης των Ανθρώπινων και Συνταγματικών τους Δικαιωμάτων στην εκπαίδευση, την ένταξη, την ίση μεταχείρηση, την υγεία… Είναι ό,τι η ινσουλίνη για τα διαβητικά παιδιά,  ό,τι η νοηματική γλώσσα για τα κωφάλαλα, ό,τι η γραφή Braille για τα τυφλά, και  ό,τι το αναπηρικό καροτσάκι για τα παιδιά με κινητική αναπηρία.  Και όπως τα παιδιά αυτά δεν μπορούν να φοιτήσουν χωρίς το αντίστοιχο βοήθημα, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα παιδιά του ΑΦ, που χρειάζονται την ΠΣ: δεν μπορούν να φοιτήσουν χωρίς αυτή τη βοήθεια από ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ειδικούς επιστήμονες.  

Το ίδιο ισχύει και για τα εξειδικευμένα σχολεία Αυτισμού, καθώς και για τα άλλα νομοθετικά αιτήματα που υποβάλαμε από την πρώτη στιγμή  οι 4.500 γονείς και ειδικοί – και επανακαταθέτουμε προς εσάς ενόψει νέου νόμου ΕΑ, όπως έχουν ήδη κατατεθεί στην νέα υπουργό παιδείας με το σχετικό υπόμνημα των συλλόγων μας (ΑΠ 10369/10-11-09 & 9638 / 10 / Γραφείο υπουργού Παιδείας). Στο υπόμνημα αυτό, το Υπουργείο Παιδείας απάντησε με εχθρική ειρωνεία, θεσμοθετώντας επιδεικτικά εναντίον αυτών των αιτημάτων και των Δικαιωμάτων που αντιπροσωπεύουν, σε μία επίδειξη δύναμης και αναλγησίας, εναντίον… ανάπηρων παιδιών!!!. Σημειώνουμε ότι πολλά από αυτά τα αιτήματα, είναι ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ οικονομικό κόστος. Η απόρριψή τους, δεν εξυπηρετεί ούτε καν την «οικονομία» σε Ανθρώπινα Δικαιώματα, παρά μόνο τη διαφθορά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο αποκλεισμός των παιδιών του ΑΦ από το 5% των κατ’ εξαίρεση εισακτέων και των θεσμών φοίτησης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε αντίθεση με όλη την πολιτισμένη Ευρώπη. Όπως αναλύουμε στο σχετικό υπόμνημα (Α.Π: Κ 495 / 19-10-09) που σας έχουμε καταθέσει, ο μόνος ωφελημένος από αυτούς τους αποκλεισμούς, είναι τα γνωστά κυκλώματα εκβιασμών και  εκμετάλλευσης των παιδιών και των γονιών τους.

* Το συμπέρασμα που βγαίνει, είναι ότι τα χρήματα που οι Ευρωπαίοι πολίτες δίνουν για τα Δικαιώματα και την εκπαιδευτική ένταξη των παιδιών με.α στη χώρα μας, όχι μόνο δεν φτάνουν ποτέ στα παιδιά του ΑΦ, αλλά τελικά χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση του αποκλεισμού, της ασυλοποίησης και την καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τους, προς όφελος της εκπαιδευτικής και πολιτικής διαφθοράς, στην οποία σχεδιασμένα καταλήγουν αυτά τα χρήματα. Αυτά τα φαινόμενα, αδικούν τους έντιμους εκπαιδευτικούς, που δυσφημούνται συστηματικά  από τις πράξεις και την αναλγησία των διαπλεκόμενων συντεχνιακών παραγόντων και κομματικών μανδαρίνων, οι οποίοι είναι οι μόνοι (και ελάχιστοι) του κλάδου τους που θα ωφεληθούν από τη μεθοδευόμενη απαξίωση και υποβάθμιση των εκπαιδευτικών και της Δημόσιας εκπαίδευσης…

   ~ Είναι λυπηρό το φαινόμενο ενός κράτους που νομοθετεί εικονικά για να προσελκύσει κοινοτικά κονδύλια  για τα ανάπηρα παιδιά και τα Δικαιώματά τους,  και στη συνέχεια αναιρεί τα νομοθετήματά της, προκειμένου τα χρήματα αυτά να μην φτάσουν ποτέ στα παιδιά, αλλά να μείνουν σε «οικεία» πορτοφόλια της διαφθοράς. Ο κυρίως εξαπατώμενος από τέτοια φαινόμενα, ΔΕΝ είναι  τα ταμεία της Ε.Ε, αλλά πρωτίστως οι γονείς των παιδιών του Α.Φ και οι Έλληνες πολίτες

   * Β)Στον τομέα της πρόνοιας, η κατάσταση που ήταν ήδη πολύ χειρότερη, επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο. Ο Αυτισμός ως νεότερη αναπηρία, αντιμετώπισε αρχικά το έλλειμμα επιστημονικής γνώσης, το οποίο εδώ και δεκαετίες πλέον, εξακολουθεί να συντηρείται, εξυπηρετώντας την κατάπνιξη της ανάπτυξης παροχών υγείας και πρόνοιας και την εμμονική εχθρότητα του Ελληνικού κράτους προς τις δαπάνες για κοινωνικούς σκοπούς και κατοχύρωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Έτσι, οι επιστήμονες με πραγματική ειδίκευση είναι απειροελάχιστοι – και μόνο από το εξωτερικό: Στη χώρα μας, ΔΕΝ υπάρχει ακόμα ούτε καν μεταπτυχιακή πανεπιστημιακή ειδίκευση, επομένως ούτε επιστήμονες που θα στελεχώσουν δημόσιες δομές. Όπως αναλύουμε στα σχετικά  υπομνήματα των συλλόγων μας (ΑΠ 14567/10 / Γραφείο Υπουργού Οικονομικών και  9644 & 12019/10 /Γραφείο Υπουργού Παιδείας) που θέτουμε στη διάθεσή σας: Αποτέλεσμα της σπανιότητας (πραγματικών) ειδικών και της απουσίας Δημόσιων δομών, είναι, ότι οι θεμελιώδεις υπηρεσίες υγείας, παρέχονται σχεδόν αποκλειστικά από ιδιωτικά κέντρα και είναι οικονομικά απλησίαστες (αν και συνήθωςυποβαθμισμένου επιπέδου). Έτσι, παρ’ όλο που η επιστημονική γνώση και η ποιότητα των βασικών θεραπευτικών παρεμβάσεων είναι πολύ κατώτερη σε σχέση με τις άλλες αναπηρίες, τα έξοδα είναι πολλαπλάσια, ενώ στην επαρχία, συχνά δεν προσφέρεται καμία λύση για τους γονείς, ακόμα και αν μπορούσαν να πληρώσουν.

* ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ: Στις πραγματικές τιμές αγοράς, όπως αναλύουμε στο σχετικό υπόμνημά μας(ΑΠ 14567/10 / Γραφείο υπουργού Οικονομικών), το κόστος αυτών των (στοιχειωδών) θεραπευτικών παρεμβάσεων, κυμαίνεται (το ελάχιστο) περί τα 4.000 € το μήνα  – και σε πολλές περιπτώσεις (αν οι γονείς  μπορούσαν να πληρώσουν), είναι πολύ περισσότερα. Από αυτά, το ΙΚΑ δίνει μόνο … 240 €!!!  -Παράδειγμα: Μόνο για τις «Ειδικές εκπαιδεύσεις» (η φθηνότερη από τις παρεμβάσεις), αν ένα παιδί έκανε π.χ 3 ώρες την ημέρα (τα βασικά μαθήματα), θα πλήρωνε περί τα 3.500 € το μήνα, από τα οποία θα έπαιρνε μόνο τα… 45(!!!).  -Το ίδιο συμβαίνει και με τις άλλες θεραπείες, των οποίων, ούτε ένα απειροελάχιστο ποσοστό δεν μπορεί να καλυφθεί με τα χορηγούμενα ποσά, ακόμα και αν προσθέσουμε το εξευτελιστικό επίδομα πρόνοιας των 250 € (που υποτίθεται ότι χορηγείται για άλλες ανάγκες), ή και το μέσο μισθό που ούτως ή άλλως είναι πλέον πολύ κάτω από τα 1.300 € στη χώρα μας ….

~ Έτσι, είναι κοινό μυστικό, (τραγικό, αλλά πραγματικό και δυστυχώς συνηθισμένο στη χώρα μας), ότι οι περισσότερες οικογένειες στη συντριπτική τους πλειοψηφία, επειδή ΔΕΝ έχουν τα χρήματα να ανταποκριθούν, αναγκάζονται να περικόπτουν αυτές τις στοιχειώδεις και ζωτικά αναγκαίες θεραπευτικές και εκπαιδευτικές παρεμβάσεις του παιδιού τους, οι οποίες θα έπρεπε προ πολλού να παρέχονται εντελώς δωρεάν, όπως στην πραγματική Ευρώπη και τον πολιτισμένο κόσμο …  -Παρ’ όλα αυτά, η Πολιτεία, αντί να σπεύσει να θεσμοθετήσει και κατοχυρώσει επειγόντως ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ αυτούς τους θεσμούς θεμελιωδών παροχών που στην Ευρώπη  ισχύουν εδώ και πολλές δεκαετίες, περιέκοψε(!) ακόμα και τις υπάρχουσες ισχνές θεραπείες οι οποίες μειώθηκαν, ενώ στις εναπομείνασες… προστέθηκε και ΦΠΑ, τον οποίο φυσικά πληρώνουν οι γονείς!!!…  -Επί πλέον, εδώ και πολλούς μήνες, τα έξοδα που οι γονείς έχουν ήδη πληρώσει για θεραπείες, ξαφνικά, έπαψαν να τους επιστρέφονται και κατακρατούνται παράνομα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν πλέον να πληρώσουν τις επόμενες. Στο Δημόσιο, η καθυστέρηση αυτή έχει φτάσει τους 6 μήνες, ενώ ακόμα και ταμεία που επέστρεφαν τα χρήματα αμέσως (πχ ΤΣΑΥ) τα κατακρατούν πλέον εδώ και μήνες.  Με τον τρόπο αυτό, το κράτος οδηγεί στην άτυπη, αλλά έμπρακτη κατάργηση των ήδη ανεπαρκών θεραπειών.

  * ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ: Με τον πρόσφατο νόμο 3848/2010 της κας Διαμαντοπούλου, αν και γονείςκοινωνικών ομάδων όπως οι πολύτεκνοι, μοριοδοτούνται για διορισμό και ευνοϊκές μεταθέσεις, οι γονείς των παιδιών του ΑΦ, ΔΕΝ παίρνουν τα μόρια αυτά, παρ’ ότι έχουν πολλαπλάσιες ανάγκες. Όπως αναλύουμε στο σχετικό  υπόμνημα των συλλόγων μας (ΑΠ 9644/24-9 & 30111/10 /Γραφείο Υπουργού Παιδείας) προς την υπουργό Παιδείας που θέτουμε στη διάθεσή σας: Ενώ τα έξοδα των παιδιών του ΑΦ είναι (σύμφωνα πάντα με τις αξιολογήσεις της ίδιας της Πολιτείας) 2-3 φορές περισσότερα των εξόδων μιας πολύτεκνης οικογένειας, και (κυρίως) για πολύ πιο θεμελιώδεις ανάγκες (υγείας / αναπηρίας), ο νέος νόμος, αντί να χορηγήσει στους γονείς παιδιών μεα του ΑΦ τα ανάλογα μόρια, σε μια επίδειξη αθλιότητας και εμπαιγμού, τους έδωσε τα… μισά(!!!) από αυτά (ούτε καν τα ίδια!!!),  θεσμοθετώντας αδικίες, αποκλεισμούς και διακρίσεις που δεν συμβαίνουν σε καμία χώρα του πολιτισμένου κόσμου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι σκοπιμότητες της παλαιοκομματικής ψηφοθηρίας (οι πολύτεκνοι μπορούν να εξασφαλίζουν πολύ περισσότερες ψήφους) … 

   * ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ: Παρόμοια αναλγησία επιδείχθηκε και στις περικοπές μισθών/συντάξεων. Όπως επισημάναμε στο υπόμνημα των συλλόγων μας προς τον υπουργό οικονομικών (ΑΠ 14567/10/Γραφείο Υπουργού Οικονομικών) που θέτουμε στη διάθεσή σας: Για οικογένειες που λόγω οικονομικής αδυναμίας είναι εξαναγκασμένες να κόβουν πολλές από τις στοιχειώδεις θεραπείες του παιδιού τους, στις πρόσφατες περικοπές μισθών και συντάξεων δεν προβλέφθηκε καμία ελάφρυνση, αποκαλύπτοντας μία απάνθρωπη και καθαρά εισπρακτική νοοτροπία, κρυμμένη πίσω από μία καθημερινή προπαγάνδα εικονικής πραγματικότητας για δήθεν «κριτήρια κοινωνικής ευαισθησίας». …

    * ΑΔΕΙΕΣ: Η απουσία δομών που προαναφέραμε, σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος της μέριμνας για τα παιδιά του ΑΦ, απαιτεί πολλαπλάσιο χρόνο, πρωτοβουλία και ενεργή συμμετοχή των γονιών: Παρ’ όλα αυτά, οι προβλεπόμενες πρόσθετες άδειες του νόμου 3528/2007/Άρθρο 50, (ούτως ή άλλως ανεπαρκείς για την περίπτωση του ΑΦ), ακόμα και στον Δημόσιο τομέα (που υποτίθεται ότι πρέπει να είναι το πρότυπο σεβασμού Δικαιωμάτων), ΔΕΝ χορηγούνται σε πολλές περιπτώσεις, (αν και πρόκειται ουσιαστικά για παροχή χωρίς οικονομικό κόστος), με σύνηθες πρόσχημα τις «υπηρεσιακές ανάγκες», που πρακτικά μεταφράζονται στην εύνοια και «λούφα» των εκάστοτε ημέτερων ευνοούμενων, εις βάρος των γονιών παιδιών μεα… – Περιττό να τονίσουμε ότι στον ιδιωτικό τομέα, πρακτικά η παροχή αυτή δεν υπάρχει καθόλου, αφού δεν κατοχυρώνεται…

      * ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ: Όπως αναλύουμε στα σχετικά υπομνήματα των συλλόγων μας προς τους αρμόδιους υπουργούς Κοινωνικής Πρόνοιας & Εργασίας, (ΑΠ 103033/10 & 1745/23-12-10 /Γραφείο υπουργού Υγείας και κοινωνικής πρόνοιας και 6693/10 & 3064/23-12-10/Γραφείο υπουργού Εργασίας) που θέτουμε στη διάθεσή σας: Η Ελλάδα παραμένει εδώ και δεκαετίες, η μοναδική  χώρα της (πραγματικής) Δημοκρατικής Ευρώπης και του πολιτισμένου κόσμου, που δεν έχει αναγνωρίσει τον Αυτισμό ως ανεξάρτητη αναπηρία.  Τον ενσωματώνει με άλλες αναπηρίες (νοητική υστέρηση, κινητικές αναπηρίες κλπ), προκειμένου να αποκλείονται τα παιδιά από τα επιδόματα αναπηρίας και τις παροχές πρόνοιας, και να τις δικαιούνται μόνο όσα παιδιά έχουν και δεύτερη αναπηρία.

~ Έτσι, ο Αυτισμός είναι η μόνη διεθνώς αναγνωρισμένη αναπηρία που αποκλείεται στην Ελληνική νομοθεσία, και στον οποίο, θεμελιώδη Δικαιώματα, είναι μειωμένα ακόμα και σε σχέση με άλλες αναπηρίες. Από την άποψη αυτή, τα παιδιά του ΑΦ αποτελούν την  αιχμή των αποκλειόμενων και αδικούμενων ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων που υφίστανται διακρίσεις, αποκλεισμούς και παραβιάσεις  Ανθρωπίνων και Συνταγματικών Δικαιωμάτων στη χώρα μας…   

  * ΔΙΩΞΕΙΣ: Ιδιαίτερα ανησυχητική επιβεβαίωση των παραπάνω διαπιστώσεων, είναι τα απαράδεκτα φαινόμενα διώξεων !!! (όπως καταγγέλλονται στο συνημμένο έντυπο -τ.22- των συλλόγων μας) εναντίον  γονιών που εκπροσωπούν και διεκδικούν τα Συνταγματικά και διεθνώς κατοχυρωμένα Δικαιώματα των παιδιών του ΑΦ. Οι εργασιακές και διοικητικές διώξεις αυτού του είδους, καθώς και η υπόθαλψή τους μέσα στο δημόσιο, (που θεωρείται ο «καθρέφτης» των Δημοκρατικών ελευθεριών και Δικαιωμάτων μιάς χώρας), αποτελούν ένα από τα πιο δυσοίωνα κοινωνικά προμηνύματα…

Συναφές φαινόμενο, είναι και η εχθρική αντιμετώπιση της Πολιτείας προς τους επιστήμονες που τολμούν να υποστηρίξουν την αναγκαιότητα επιστημονικών παρεμβάσεων και των ανάλογων παροχών για τον Αυτισμό (οι οποίες συνεπάγονται την ανάγκη δομών υγείας και εκπαίδευσης – και επομένως, χρήματα που φεύγουν από τα χέρια της διαφθοράς). Απόρροια αυτής της εχθρικής αντιμετώπισης, είναι και το σαμποτάρισμα της δημιουργίας Πανεπιστημιακής ειδίκευσης για τον Αυτισμό. Όλα αυτά, συνθέτουν ένα ολόπλευρο καθεστώς προνοιακού αποκλεισμού του Αυτιστικού Φάσματος (μίας συγκριτικά νεώτερης – και προ παντός πολυάριθμης αναπηρίας), αλλά και διώξεων κάθε προσπάθειας για αναγνώριση των Δικαιωμάτων του – φαινόμενα που σηματοδοτούν επιλογές σκοτεινών εποχών…

  * ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: Με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις του 2010, τα φαινόμενα διακρίσεων και αποκλεισμών των παιδιών του ΑΦ και των περίπου 100.000 οικογενειών τους στη χώρα μας, αυξήθηκαν  κατακόρυφα, μαζί με το εμπόριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τους: Ακόμα περισσότερα παιδιά εμποδίστηκαν και αποκλείστηκαν από το Δικαίωμα στην Υγεία, την Εκπαίδευση, την ίση μεταχείριση, τις ίσες ευκαιρίες, την αξιοπρεπή ζωή, την ένταξη και άλλα  Ανθρώπινα και Συνταγματικά Δικαιώματα, των οποίων οι παραβιάσεις αυξήθηκαν μαζί με την καταπάτηση των αντίστοιχων  διεθνών συμβάσεων προστασίας τους, (όπως πχ η κοινοτική οδηγία «για την καταπολέμηση των διακρίσεων» 2000/78/ΕΚ, η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού(αρ.23/28), το Διεθνές Σύμφωνο για τα Κοινωνικά και Πολιτιστικά Δικαιώματα(αρ.13), κλπ). Επανήλθαν και πάλι οι πρακτικές που στο ψήφισμα του 2008, χαρακτηρίστηκαν από τους 4.500 υπογράφοντες γονείς και ειδικούς ως «επιστημονικές μέθοδοι εξόντωσης των παιδιών…προς όφελος της διαφθοράς»…Τα φαινόμενα αυτά, οργανώνονται και θεσμοθετούνται(!) από τα ανώτερα κρατικά στελέχη, με βασική μέθοδο τα εικονικά και  αναιρούμενα νομοθετήματα, μέσω των οποίων  ΚΛΕΒΟΥΝ από τα παιδιά του ΑΦ κοινοτικά (και όχι μόνο) κονδύλια – και κυρίως Ανθρώπινα Δικαιώματα, την ποδοπάτηση των οποίων μετουσιώνουν σε χρήμα για τη διαφθορά, ενώ τα αιτήματα για σεβασμό των Δικαιωμάτων αυτών, αντιμετωπίζονται με διώξεις σκοτεινών εποχών.    

      * Όπως είναι γνωστό, η Ευρώπη  λόγω της οικονομικής κρίσης ενίσχυσε πρόσθετα τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Αντίθετα, στη χώρα μας, για τα παιδιά με αναπηρίες του ΑΦ δεν κατοχυρώνονται ούτε τα στοιχειώδη Ανθρώπινα και Συνταγματικά Δικαιώματα, για το σεβασμό των οποίων είναι απολύτως απαραίτητη η υλοποίηση των αιτημάτων τα οποία σας καταθέτουμε – και τα οποία όπως βλέπετε, ΔΕΝ αφορούν απλά θέματα βελτίωσης όρων ζωής και βιοτικού επιπέδου: Είναι αιτήματα αναγνώρισης και σεβασμού θεμελιωδών Ανθρώπινων και Συνταγματικών Δικαιωμάτων, τα οποία στις Δημοκρατικές κοινωνίες προηγούνται οποιασδήποτε άλλης ανάγκης: Πρώτα πρέπει να περικοπεί ο μισθός των υπουργών, των συμβούλων και των στελεχών σας και οι ό,ποιες άλλες δαπάνες – και τελευταίες οι παροχές που σχετίζονται με Ανθρώπινα και Συνταγματικά Δικαιώματα ανάπηρων παιδιών. Αυτό σημαίνει Δημοκρατία και σεβασμός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,  που είναι υπεράνω όλων στον πολιτισμένο κόσμο και τις πραγματικές  Δημοκρατίες. 

-Όπως ξέρετε, ακόμα και η επίσημα χρεωκοπημένη Ισλανδία, ακριβώς λόγω της οικονομικής κρίσης και της χρεωκοπίας, αν και δεν αποτελεί μέλος της ΕΕ, ενίσχυσε επιπρόσθετα τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Το ίδιο έχετε επανειλημμένα δεσμευτεί να κάνετε και εσείς, τόσο προεκλογικά ως αντιπολίτευση, όσο και ως πρωθυπουργός, διακηρύσσοντας για «δίχτυ προστασίας των αδύναμων» …. 

    ~ Σας θυμίζουμε τα δικά σας λόγια, όταν στο πρόσφατο συνέδριο της ΕΣΑΜΕΑ (και όχι μόνο), τονίζατε κατηγορηματικά: -Ότι, το ερώτημα «πού θα βρεθούν τα λεφτά», είναι «δόλιο», και ιδιαίτερα όταν τίθεται από μία κυβέρνηση που «…μπορεί και εξυπηρετεί συμφέροντα, τους ισχυρούς, τις τράπεζες, τους “ημέτερους”…».  -Ότι, η δικαιολογία της οικονομικής κρίσης, αποτελεί απλώς «άλλοθι» της (τότε) κυβέρνησης, για να αποφύγει τις παροχές πρόνοιας που αποτελούν υποχρέωση της, δεδομένου ότι η πρόσβαση είναι Δικαίωμα αλλά και επένδυση – και όχι πολυτέλεια.  -Και δεσμευτήκατε ότι: Στη δική σας διακυβέρνηση, «…η Πολιτεία, δεν θα αφήσει να πληρώσουν τα άτομα με αναπηρία τις συνέπειες μιας οικονομικής κρίσης, μέσω της μείωσης των εισοδημάτων τους, του περιορισμού των επαγγελματικών τους ευκαιριών, της μείωσης των δημόσιων επενδύσεων σε τομείς όπως η πρόνοια, η υγεία, η παιδεία, ή του περιορισμού του κράτους πρόνοιας».  -Επίσης, ότι- «…Τώρα είναι η ώρα να εγγυηθούμε, ότι δεν θα υπάρξουν και νέοι αποκλεισμοί λόγω της κρίσης … τώρα, τώρα, την ώρα της κρίσης, όχι μετά»…   και ότι  «…αν είναι οι νόμοι που πρέπει να αλλάξουν, να αλλάξουμε και τους νόμους, για την καλύτερη προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία» …    – Είναι λυπηρό να διαπιστώνουμε ότι, πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι αυτών των δεσμεύσεων, τα κυβερνώντα πλέον στελέχη σας, σας διαψεύδουν ηχηρά, κάνοντας το ακριβώς αντίθετο, και το οποίο μάλιστα εσείς τότε καταγγέλλατε: Θεσμοθετούν την ευκολώτερη ποδοπάτηση (και σίγουρα όχι προάσπιση) των παιδιών με αναπηρίες του ΑΦ και των Δικαιωμάτων τους, προκειμένου να δοθεί στους… τραπεζίτες και η νέα γνωστή «ενίσχυση»(!!!) 25 δις, να χρηματοδοτηθούν διορισμοί και εξαγορά κομματικών ψηφοφόρων, καθώς και αστρονομικοί μισθοί κομματικών και κρατικών στελεχών…

~ Εξ ίσου λυπηρό είναι και το φαινόμενο της δημιουργίας και εκτροφής ενός διοικητικού υπόκοσμου, που  μεθοδεύει καταπατήσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, νομοθετικούς αποκλεισμούς, διώξεις σκοτεινών εποχών και κοινωνικά εγκλήματα εναντίον ανάπηρων παιδιών, των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων τους, αλλά και εναντίον των Δημοκρατικών Δικαιωμάτων, του πολιτεύματος και του Συντάγματος!!! Τα εγκλήματα αυτά, για τα οποία η τελευταία λύση που μας μένει είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη, είναι πολύ ειδεχθέστερα των πρόσφατων οικονομικών εγκλημάτων που με τόση θέρμη σας ακούμε (και πολύ σωστά) να καταγγέλλετε ότι οδήγησαν τη χώρα μας στην υποβάθμιση της επιτήρησης. Επομένως, η ατιμωρησία και υπόθαλψη τέτοιων  εγκλημάτων και του διοικητικού υπόκοσμου που τα μεθοδεύει, συνιστούν πλήγμα για το ίδιο το πολίτευμα και τους Δημοκρατικούς θεσμούς, που προφανώς αποτελούν το  στόχο τέτοιων επιλογών.

   * Κύριε Πρωθυπουργέ: Οι Έλληνες πολίτες, σας εκλέξαμε ως πρωθυπουργό, βασισμένοι στις διακηρύξεις σας: Γιά την ενίσχυση των αδύναμων και την  καταπολέμηση της διαφθοράς: ΔΕΝ υπάρχουν πιο αδύναμοι από τα παιδιά με αναπηρίες και ΔΕΝ υπάρχει χειρότερη μορφή διαφθοράς από την ποδοπάτηση και εκμετάλλευσή τους, ούτε από το εμπόριο της ελπίδας τους και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τους. Η διαφθορά και η εξόντωση των αδύναμων, που διαψεύδουν προκλητικά τις θεμελιώδεις εξαγγελίες σας, βρίσκεται μπροστά σας, στις διοικητικές & νομοθετικές (!!!) αποφάσεις των υπουργών και στελεχών σας, για τη διόρθωση των οποίων, ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας βάσει των διακηρύξεων και δεσμεύσεών σας.

  * Η ιστορία διδάσκει ότι ο αποκλεισμός και η εξόντωση των αδύναμων και «μη παραγωγικών» – προς όφελος των ισχυρών, αποτέλεσε τη βάση σκοτεινών εποχών και νοσηρών κοινωνικών φαινομένων, όπως ο ναζισμός.

-Η εξόντωση των αδύναμων προς όφελος των κυκλωμάτων διαφθοράς, είναι ακόμα χειρότερη.

Η πολιτική φιλοσοφία του ναζισμού, συνδυασμένη με τα συμφέροντα της διαφθοράς, είναι το πιό δυσοίωνο μήνυμα: Όχι μόνο γιά τους γονείς παιδιών μεα και γιά τα ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα, αλλά γιά ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία και ΟΛΟΥΣ τους πολίτες, τους οποίους και καλούμε να συνυπογράψουν το παρόν ψήφισμα: Επειδή, η στάση της Πολιτείας προς τα ανάπηρα παιδιά της και προς τα τα Δικαιώματά τους, δείχνει με σαφήνεια τους πραγματικούς λόγους των θυσιών που επιβάλλονται  στους Έλληνες πολίτες – και αποτελεί το ασφαλέστερο προμήνυμα των προθέσεών της για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το μέλλον ΟΛΩΝ μας…  

Συνημμένα: 1) Τα Αιτήματα μας με ΑΠ: Κ1058/24-2-2011/ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ & Κ33/4-1-2011/ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 2) Επεξηγηματικό παράρτημα των πιο πάνω θέσεών μας (ΑΠ: Κ1072/24-2-2011 & Κ34/4-1-2011) – 3)Το έντυπο των συλλόγων μας «Παιδί – ειδικά Δικαιώματα» – τεύχος 22 – που απευθύνεται ειδικά προς εσάς, με τις θέσεις και τα αιτήματά μας 

Οι Σύλλογοι: Ένωση γιά τα Δικαιώματα Ατόμων του Αυτιστικού Φάσματος (Ε.Δ.Α.Α.Φ) – Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-Δ.Α.Δ. Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν.ΡΕΘΥΜΝΟΥ –  Σύλλ. Γ. Φ. Αυτιστικών Ατόμων Ν. ΈΒΡΟΥ «ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ») – Σύλλ. Γ. Φ. Αυτιστικών Ατόμων Ν. ΔΡΑΜΑΣ «ΑΛΚΥΟΝΗ» – Σύλλ. Γ.Κ.Φ. Αυτιστικών Ατόμων Ν. ΣΕΡΡΩΝ «Η ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» – Ελληνική Εταιρεία Αυτισμού – Δ.Α.Δ (Ε.Ε.Α-Δ.Α.Δ) – Σύλλ. Γ.Κ.Φ. ατόμων με Αυτισμό Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Κρήτης «ΣΤΗΡΙΖΩ»)

 Επικοινωνία :e-mail pedikeomata@gmail.com τηλ. : 210 6525959

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ:-ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ               ΥΠΟΓΡΑΦΗ               ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Advertisements
Ετικέτες:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Advertisements

  • Κανένα
  • Mr WordPress: Hi, this is a comment.To delete a comment, just log in, and view the posts' comments, there you will have the option to edit or delete them.
Αρέσει σε %d bloggers: